Бойкот на НС обяви ГЕРБ, готвят избори наесен (II част)

Пилците се броят на есен, закани се Борисов тази сутрин, след като ГЕРБ напуснаха парламентарната зала.

„Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента, няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си работи, както иска", поясни по-късно в кулоарите на НС Бойко Борисов.

„Ще се срещаме с хората", увери той. Лидерът на ГЕРБ припомни как в предишния парламент националистите са напуснали НС, за да се срещат с хората.

Борисов е крайно недоволен от лъжите на БСП, ДПС и Атака. ГЕРБ по думите на лидера на партията са събирали много повече приходи от левицата.

Той беше категоричен, че партията му иска нови избори, но допълни, че ще приеме решението на Конституционния съд относно искането на ГЕРБ за касиране на предсрочния вот.

Борисов е недоволен от правилника на НС, защото комисиите ще работят без кворум.
Той настоява ГЕРБ да имат председател на парламента и изтъкна, че това е нормално, а не прищявка на партията му.

"Ние не сме опозиция, ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава", категоричен бе бившият премиер.

Борисов обвини социалистите в диктатура. За пример той даде вчерашното заседание, когато при създаването на комисията за Авиоотряд 28 не бе прието предложението на ГЕРБ да се включи сделката на тройната коалиция за Еърбъсите.

„Това е диктатура", заяви той. „Ние по цял ден тук ще ги критикуваме", обеща още той. Аз градях България. Правех магистрали, правех мостове и сега Орешарски на готово за последно ще открие и Струма, и Тракия, и Дунав мост, и Хемус, да видим след него на следващия какво ще бъде оставено да открие", каза още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов не очаква извинение от мнозинството.

„Аз три пъти им подавах ръка да дойдат и да работим в това тежко време заедно", увери той. Мнозинството от партии, по думите му, се държали така, все едно са спечелили изборите, а реално са ги изгубили. „Те загубиха от ГЕРБ, от къде на къде менторски тон ще ми държат като победители", недоволен бе Борисов.

Десислава Атанасова също припомни вчерашното поведение на лидера на Атака Волен Сидеров и коментира, че поведението му ще се върне като бумеранг. Тя изтъкна, че Тройната коалиция взема решения в НС против интересите на хората, но се държи безпардонно към депутати и полицаи.

„Това управление ще свърши толкова беди", каза Атанасова. За пример тя посочи либерализация на забраната за пушене на обществени места, както и възраждане на АЕЦ „Белене".

Много малко време ни трябваше да станем свидетели на най-позорното в българския парламент - гласуването с чужди карти", заяви на брифинг в парламента Димитър Главчев, който изтъкна, че от ГЕРБ са видели как се гласува с чужди карти.

Според него целенасочено мнозинството иска да махне от правилника на НС гласуването с биометрични данни, за да се гласува с чужди карти.
ГЕРБ обаче са склонни да се върнат в зала, когато се гласуват добрите мерки, касаещи доходите на хората.

Велчев прогнозира, че най-скоро ще се създаде нова ПГ от депутати от Атака и от БСП.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини