Смерч удари Русия

Микросмерч, движещ се със скорост 15–20 метра в секунда, удари жилищен комплекс в руския град Ефремов, намиращ се в Тулска област, оставяйки след себе си сериозни разрушения и много ранени

Стихията бушува около половин час и нанесе огромни щети на около 100 сгради в града. Беше отнесена цяла оранжерия, а няколко тераси в панелен блок рухнаха на земята. Съобщава се също така и за много засегнати сгради в центъра на Ефремов, където има три напълно разрушени училища и две детски градини, които са вече напълно неизползваеми.

Стихията остави след себе си сериозни разрушения и много ранени

По първоначални данни са пострадали 16 човека, сред които и три деца, но всички те са приети незабавно в болница и са извън всякаква опасност за живота. Повечето имат само леки порязвания от счупените стъкла.

Рядкото атмосферно явление повреди и стотици паркирани навън автомобила, унищожени най-вече от нападали дървета и електрически стълбове.

Ужасният вихър прекъсна също електричеството в целия град и над 1 500 домакинства останаха часове наред без ток, което пък предизвика допълнителни усложнения. Пострада и един газопровод, а пътищата в района бяха затворени от властите заради нападали тухли и метални отломки от сградите наоколо.

В града беше обявено бедствено положение, а по-късно полицията и армията бяха мобилизирани, за да пазят от мародерстване.

Източник: chudesa.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини