Поредната жертва на украински „купон”: Изрод заля момиче със самогон и я подпали жива

Юлия Идиненко

Снимка: inforotor.ru

Украинската тийнейджърка, която преди 10 дни бе приета с жестоки изгаряния, след като бе залята и подпалена на купон, е починала. Информацията е потвърдена официално от Светлана Горбунова-Рубан, зам.-шеф на местното здравеопазване, съобщават украинските медии.

17-годишната Юлия Идиненко била на купон, който продължил до късно през нощта. Две от момчета решили да я изкъпят, за да се освести. В банята обаче се скарали и по-възрастният донесъл чаша самогон. Залял момичето и го запалил. Заради зверския акт на 22-годишният пиян изрод момичето получи 90% изгаряния. 

Подпалвачът е в ареста и е заплашен от доживотна присъда.

Подобен дивашки акт не е единственият случай в бившата съветска република. Преди около година три момчета, синове на високопоставени чиновници в Николаев, изнасилиха и подпалиха 18-годишната Оксана Макар, която почина от раните си.

18-годишната красавица се веселила в заведение, където се запознала с 23-годишния Максим Присяжнюк и 21-годишния Артьом Погосян. Приветливи и любезни, те я черпили, разговаряли, шегували се. Късно вечерта тръгнали да я изпращат и по пътя към дома й предложили да се отбият при техен приятел 23-годишния Евгений Краснощек, който правел "страхотно кафе" и имал "разкошна музикална уредба". Веселбата продължила, но заедно с кафето, продължили да наливат на Оксана и твърди напитки. В един момент момичето задрямало. Тогава тримата се нахвърлили върху нея и я изнасилили. След като се наситили, пияните младежи започнали да се гаврят с жертвата си и да навират в нея различни предмети. Когато се изморили, двама отишли да си допият, а третият започнал да души Оксана. За да заличат следите от зверското престъпление, тримата увивили тялото на Оксана в одеало и го отнесли на площадка за строителни отпадъци. Хвърлили го в яма с боклуци, които запалили, уверени, че никой никога няма да разбере за пъкленото им дело. На практика момичето е било 10 часа на студа, през това време запаленото й тяло е тлеело и Оксана, все още жива, е вдишвала собствените си изпарения от горенето. Най-страшното според лекарите било това, че тя напълно осъзнавала какво се случва. На сутринта случаен минувач дочул стонове и позвънил в полицията. От гледката полицията и лекарите останали шокирани - близо 60% от тялото на Оксана било изгорено. В специализирния център по изгаряния в Донецк Оксана остава без бъбреци, двете си стъпала, едната й ръка е ампутирана над лакътя, а дробовете й увредени от вдишванията на димa.

Тогава стотици хора дадоха кръв, за да може момичето да се възстанови. Престъплението придоби мащабите на национален скандал, когато полицията задържа тримата извършители. Дни след престъплението се разбира, че те са синове на бивши високопоставени политици. Присяжнюк - син на бившия шеф на общинската администрация на град Йеланец, северно от Николаев, доведен син на Людмила Присяжнюк, една от висшите чиновнички в Украйна, уволнена след скандал за взимане на подкупи. Самият Максим правил кариера в политиката.

Погосян от своя страна пък се оказал син на Едвард Аракелян, бивш прокурор на град Николаев, общински съветник от украинската комунистическа партия.

Заради случая с Оксана депутати поискаха да бъде върнато смъртното наказание. Заговори се дори за кастрация на подобни изверги.

Оксана Макар и палачите й.
Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини