Асеновград: Стотици протестират, други толкова ги зяпат от заведенията

Малко след официалната част по отбелязване на 135 г. от Освобождението, площадът в Асеновград започна да се изпълва с хора, решени да се включат в протеста навръх Националния празник. Въпреки че се изчакваха близо 20-ина минути, пред общината се събраха не повече от няколкостотин души.

Шествието тръгна по посока ЕВН, след което продължи с обиколка по улиците около централната градска част. Отново се чуха се познатите скандирания "Мафия" и "Асеновград, събуди се". Постепенно се присъединяваха още и още хора, но броят им едва ли надхвърляше 500 - 600 (б.р. миналата неделя със сигурност бяха поне двойно повече).

И докато едни изразяваха с реални действия общото недоволство срещу произвола на монополите и срещу икономическата и политическа обстановка у нас, други предпочетоха да наблюдават шествието отстрани. Заведенията бяха препълнени с асеновградчани, голямата част от които не пропускаха между глътките кафе да отбележат кого точно са мернали в колоната протестиращи.

Следващата неделя, 10 март, в Асеновград отново ще има протест. Шествието ще тръгне в 13 ч. от сградата на общината.

К.Нешева

 

Протестиращите се възмущаваха, че докато те протестират, голяма част от съгражданите им бяха насядали в близките кафета.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини