Президентът се изправи пред народа, протестиращите го освиркаха

Президентът Росен Плевнелиев отиде на началото на днешния протест пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, предаде “Фокус”.

Президентът Плевнелиев благодари, че са му връчени исканията на гражданите. Той призова всички организации и синдикати да работят заедно за решаване на проблемите и пожела успех на протестиращите.

Президентът се беше качил на буса на организаторите на протеста, откъдето отправи думите си. Докато президентът говореше, хората продължиха с освиркванията. Чуваха се отделни обиди и скандирания „Мафия”.

Обръщението на държавния глава пред протестиращите продължи около две минути, след което президентът и охраната му си тръгнаха.

Плевнелиев се здрависа с някои от протестиращите, но като цяло гражданите продължиха с недоволството и по време на речта му.

След оттеглянето му присъстващите продължиха да скандират „Българи - юнаци”, „Мафия”. На протеста има засилено полицейско присъствие, като полицейска охрана има и около Министерството на финансите.

От МИЕТ ще тръгне единият лъч на протеста, а другият е от Орлов мост. Двата лъча ще се срещнат пред Парламента. Хората са на улицата срещу мизерията и монопола на ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-Про и топлофикациите.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини