Ерата на Вълка ни носи справедливост

В Ерата на Водолея или в Ерата на Вълка - щастието явно ще е в ръцете на честните, справедливите и моралните.

Според славянския календар през 2012 настъпва краят на Ерата на Лисицата и влизаме в Ерата на Вълка. В нашите представи за време ние използваме за отправна единица Рождество Христово, Грегорианския календар, в някои страни не е забравено и старостилното юлианско летоброене. С широка популярност се ползват китайската и японската Нова година. Но за древните славянски традиции рядко се споменава.

А според славянския календар по време на зимното слънцестоене през 2012 завършва Ерата на Лисицата - по-популярна като Ера на Рибите: време на властване на лъжата и предателствата. И започва Ерата на Вълка - ера на чистота, вярност, радост и справедливост. Разбира се, че пътят ще е труден, но победата ще озари честните и справедливите. Дали е случайно, че преди 21 декември 2012 слабите бяха обхванати от паника? Не, времето на малодушните свърши.

Славянските народи трябва да си спомнят, че вълкът в митологията е висш символ на воля в животинския свят, символ на самостоятелност. Символизира безстрашие и готовност за саможертва, чистота (вълкът не се храни с мърша). Вълкът е символ на висока нравственост, преданост към семейството - вълците не изоставят малките си, грижат се за възпитанието и обучението им. Вълкът е пазител от злото. Светът в тази ера според древните предания ще се пречисти от злото. Малко по малко хората с добра енергия ще надделеят над демоните.

С Ерата на Вълка е свързан един от най-древните славянски богове Велес (Волос). Съществуването му намира своите корени още в първобитни времена. Велес е предшественик на единобожието - подвластни са му знанието, тайнствата, изкуството, търговията. Той е повелител на животните и дивата природа. Стопанин на непознатото. С него е свързана и кастата на жреците влъхви, облечени в мечешки и вълчи кожи. Неслучайно в митологията и народните поверия вълкът е надарен със свръхестествени пророчески дарби. С вълка и Велес се свързват и т.нар. Вълчи дни, които в различните региони на страната ни имат различни наименувания - Вълчляци, Вучляци, Дзверини дни, Вълча Богородица. На места из България за покровител на вълците се смяна Св. Мина, тъй като по традиция Вълчите празници започват на 11 ноември - деня на светеца.

В Ерата на Водолея или в Ерата на Вълка - щастието явно ще е в ръцете на честните, справедливите и моралните.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини