Спряха сайт, предоставял незаконен достъп до ТВ програми

Снимка: МВР

Служители от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост"  в ГДБОП и техните колеги от Пловдив проведоха операция за предотвратяване на незаконното използване на телевизионни програми - обект на авторското и сродни на него права посредством интернет сайта http://yankov.ovo.bg.
След извършена проверка по сигнал бил установен собственикът на сайта – 47-годишният П.Я. от Стамболийски, съобщават от МВР. Той предоставял достъп до множество телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителя.
В хода на разследването са претърсени два адреса в Стамболийски. Оттам спецполицаите иззели две компютърни системи, чрез които бил администриран сайтът в продължение на около една година.
Образувано  е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а, ал.1, под наблюдението на районната прокуратура.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на  интелектуалната собственост" към министъра на културата за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини