Станишев: Идва краят на ГЕРБ

Управление на ГЕРБ е равно на бедност, на масова бедност и затова идва краят му.

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев от трибуната на НС.

"Партия ГЕРБ беше много сладка на обещания и към пенсионери, и към работещи, и към всички. Днес тези приказки звучат като цинични и кухи обещания. Днес един от всеки двама българи в семейство живее под прага на бедността. Броят на хората в бедност е нараснал със 120 000 души само за една година. 700 000 души са без работа днес", посочи лидерът на БСП.

По думите му една трета от младите в България са без работа.

"И сега говорим за нови сладки обещания за увеличение на пенсиите. Днес, в края на мандата, размерът на гарантираните минимални доходи остават непроменени четвърта година. Днес обезщетение за гледане на малко дете е 240 лв. при положение, че минималната работна заплата става 310 лв.", заяви Станишев.

Така, според него, ГЕРБ отнема по 70 лв. месечно от всяка майка, за да покрива дупките в бюджета.

"20 000 по-малко са родените деца в България за последните 4 години. Огромната част от българските граждани в края на мандата на управляващите, ще живеят много по-бедно. Въпросът е защо се случва това. Правителството казва, криза е, трябва да затягаме коланите. Вицепремиерът господин Дянков обаче обяви, че кризата е приключила в България. За три чисти години вие сте похарчили със 17 млрд. лв. повече от предишното правителство, продължи с обвиненията червеният лидер. Питат хората, е тогава защо няма пари за никой. Няма отговор. Междувременно за същите тези години ще натоварите всеки един българи с още дългове. Вие сте кризата и нямате оправдание за тази бездушна политика, обърна се Станишев към управляващите. Предпочитам да имаме 20 – 30 километра, построени за един мандат, но пенсионерите да не гладуват, каза още лидерът на БСП.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини